+31 594 64 32 92
+31 594 64 26 68

Nieuws over JC-Electronics

BBL-bedrijfsschool JC-Electronics succesvol opleider

Acht BBL’ers slagen voor mbo-diploma

De BBL-bedrijfsschool van JC-Electronics in Leek heeft dit schooljaar acht geslaagde leerlingen afgeleverd. Drie van hen hebben het diploma op mbo-niveau 3 behaald en vijf op niveau 4. Op woensdagavond 5 juli vond bij het bedrijf de diploma-uitreiking plaats door ROC Friese Poort uit Drachten en Sneek. Daarnaast overhandigde directeur Jannes Cruiming ook aan de laatste van de geslaagden een vast contract. De zeven anderen hadden dit al eerder in hun bezit.

JC-Electronics heeft een feestelijk tintje aan de avond gegeven. Zo waren familie en vrienden van de geslaagde leerlingen ook uitgenodigd. Na de plichtplegingen hebben de gediplomeerden hen door het bedrijf rondgeleid. Daarbij hebben ze ook uitleg gegeven over hun eigen afstudeerproject. Een informeel samenzijn sloot de avond af.

Bertus Sturing, Johan Westert, Jelte van Houten, André Holtland, Huan Nguygen, Robert Beukema en Richard Veenstra (v.l.n.r.) hebben naast hun MBO-diploma een vast contract bij JC-Electronics verdiend. Ewin Marinus ontbreekt op de foto.

BBL-bedrijfsschool

JC-Electronics groeit en is alsmaar op zoek naar nieuwe collega’s. Het valt alleen niet mee om die te vinden. Het bedrijf heeft daar een oplossing voor gevonden. In samenwerking met ROC Friese Poort heeft het een eigen bedrijfsschool opgezet. Daar krijgen leerlingen een op het bedrijf toegesneden mbo-opleiding. Zij volgen deze langs de zogenoemde Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL). Cruiming: “Met het afzwaaien van een aantal gediplomeerden is er weer plaats voor nieuwe leerlingen. Daarnaast hebben we ook ruimte voor mensen met een afgeronde elektrotechnische opleiding. Aanmeldingen en sollicitaties zijn dan ook van harte welkom."

Dertien eigen praktijkopleiders

In totaal volgen vierentwintig BBL’ers een leer-/werktraject van vijf dagen per week bij JC‑Electronics. “We zijn er trots op dat dertien eigen praktijkopleiders de leerlingen dagelijks begeleiden. Dat zijn collega’s die daar professioneel voor zijn opgeleid. Vakmensen dus en ze doen dat werk met grote betrokkenheid en inzet”, aldus Cruiming. JC‑Electronics is dan ook een SBB Erkend Leerbedrijf.

Lessen in Leek

Elke woensdagmiddag en -avond volgen de BBL’ers het theoretische deel van hun opleiding. Het mooie is, dat zij daarvoor niet naar een schoolgebouw hoeven. Hun docenten van ROC Friese Poort komen namelijk naar Leek. De leerlingen krijgen dan les in vakken als Nederlands, Engels, Wiskunde en theorie over techniek.

 

Siemens Sinamics Siemens Sinamics
Siemens S5-135U Siemens S5-135U
Siemens Simatic S7 Siemens Simatic S7